Fists in Solidarity

Çapa 1

Vakıf Üyesi Olma

Çapa 2

Vakfın amaçlarını benimsemiÅŸ, Vakfa “Vakıf ÜyeliÄŸi YönetmeliÄŸi” ile belirlenen asgari çerçevenin üzerinde maddi, manevi katkı ve desteÄŸi saÄŸlayacak adaylar arasından Yönetim Kurulu’nca önerilip, Mütevelli Heyeti tarafından salt oy çokluÄŸu ile kabul edilen gerçek veya tüzel kiÅŸiler Vakıf Üyesi sıfatı kazanmaktadırlar. Vakıf Üyelerinden, her yıl belirlenecek temel katılım payı tutarında bir bağışta bulunmaları beklenmektedir.

2024 yılı için belirlenmiÅŸ olan genel ÅŸartlara bu linkten ulaÅŸabilirsiniz.

​

Genç ve/veya Kadın Mütevelli Adayları için Önemli Not:

Otuz beÅŸ (35)yaşını doldurmamış Mütevelli Adayları beÅŸ (5) yıl boyunca “düzenli bağışçı ve mütevelli adayı” sıfatıyla, sadece yıllık katkı payı tutarında bir bağışta bulunmaları durumunda bu beÅŸ yılın sonunda ayrıca bir bağış, ödeme vb. yapmadan 1870 Vakfı Vakıf Üyesi olabilecekler.

​

Kadın Üye Adayları 2024 yılı içinde baÅŸvurdukları takdirde, yaÅŸ sınırı olmaksızın, bu yöntemle Vakıf Mütevellisi olabilecekler. (Bu yöntem izleyen yıllarda 35 yaşın altındaki tüm mütevelli adayları için geçerli olmaya devam edecek).

​

Mütevelli baÅŸvurusunda bulunmak için bu linkte bulunan BaÅŸvuru Formunu doldurup imzaladıktan sonra iletisim@1870vakfi.org e-posta adresine iletmeniz yeterli olacaktır.

Düzenli Bağışçı Olma

Çapa 3

Vakfın kuruluÅŸ nüvesini oluÅŸturan, erken yaÅŸta kaybettikleri arkadaÅŸlarının adını yaÅŸatmak için burs ve destek geliÅŸtirmek üzere 2014 yılında yola çıkan Åžerpaların büyük bir kısmı Vakıf Mütevellisi oldular. Daha küçük bir kısmı ise bugüne dek olduÄŸu gibi düzenli bağış yoluyla bu amaca katkı yapmaya devam ediyorlar.

​

Siz de bu kiÅŸiler gibi, her yıl (ya da her ay) düzenli bir ÅŸekilde ödeyerek “Düzenli Bağışçı” sıfatıyla 1870 Vakfı genel burs ve destek fonlarına katkı yapabilirsiniz.

​

2024 yılı için tavsiye edilen asgari düzenli bağış tutarı 9.600 TL’dir. (bağış kanalları için tıklayınız).

Özel Burs / Destek Fonu OluÅŸturma

Çapa 4

Vakıf çatısı altında, adı yaÅŸatılmak istenen bir kiÅŸinin, dönemin, kurumun adıyla ve/veya belirli bir konu, amaç adıyla tanımlı özel bir burs/destek fonu oluÅŸturabilir ve bunun kullanım ÅŸeklini belirleyebilirsiniz. Bu burs/destek noktasal olabileceÄŸi gibi belirli ÅŸartların saÄŸlanmış olması kaydıyla sürekli de olabilir.

​

Özel Burs Fonu ya da Destek Fonu oluÅŸturmak için lütfen bizimle irtibata geçin.

Komiteler OluÅŸturma

Çapa 5

Saint Joseph Lisesi’ndan 2008 yılında mezun olan sekiz kadın iyiliksever, 2017 yılında Van Çatak Ä°lçesi Muhammet Sait Aydın Anadolu Lisesi öÄŸrencilerine yönelik olarak mektuplaÅŸma ve kıyafet/kırtasiye desteÄŸiyle baÅŸlattıkları “Kolektif 8” giriÅŸimini halen 1870 Vakfı çatısı altında Gelecek Bahar Projesi Komitesi olarak devam ettiriyorlar. Bu ÅŸekilde Vakfın Kurumsal KimliÄŸi ile maddi ve manevi yardım toplama kanallarını kullanarak ve bu projede farklı ÅŸekillerde rol alabilecek Vakıf mensuplarına ve/veya onların çevrelerine ulaÅŸarak bu gurur verici giriÅŸimlerinin etki alanını daha da arttırmayı hedefliyorlar.

​

Siz de Vakfın temel faaliyetleri alanı olan eÄŸitim, kültür ve saÄŸlık alanlarındaki projelerinizi 1870 Vakfı çatısı altında gerçekleÅŸtirmek isterseniz lütfen bizimle irtibata geçin.

Komitelerde Görev Alma

Çapa 6

Vakıf amaç ve hizmet konularını gerçekleÅŸtirmek üzere gerekli görülen ve ihtiyaç duyulan konular ve alanlarda, Vakıf üyeleri arasından veya dışarıdan katılımcılarla süreli ve süresiz olarak oluÅŸturulan komitelere veya çalışma gruplarına katılabilirsiniz.

Bağışlara Destek Verme

Vakfın amaç ve hizmet konularını gerçekleÅŸtirmesine, özel günlerde veya dilediÄŸiniz herhangi bir zamanda yapacağınız bağışlarla da destek olabilirsiniz.

​

Ayrıca, hibe veya vasiyet yoluyla genel ya da ÅŸartlı bağışta bulunabilir ya da dilediÄŸiniz bir kiÅŸinin dönemin, kurumun adıyla ve/veya belirli bir konu, amaç adıyla tanımlı özel bir burs/destek fonu oluÅŸturabilirsiniz.

​

Bağışlarınızı Vakıf çatısı altındaki burs/destek fonlarından birine ya da Vakıf amaç ve hizmet konularına uygun olmak ÅŸartıyla kendiniz belirleyeceÄŸiniz özel bir kullanım amacına da yönlendirebilirsiniz.