img194.jpg

faaliyet alanları.png
Çapa 1

Vakfın Kuruluş İdeali ve Amacı

Biliyoruz ki nitelik, sınırlı bir kaynaktır, insanlığın ortak kullanımındadır ve toplumun zenginleşmesine ve yükselmesine zemindir. Nitelikli insan dünyanın geleceğini şekillendiren unsurdur. Türkiye'mizin nitelikleri olan her çocuk ve genci fırsat vererek eğitmesi, çağdaş dünyanın rekabet ortamında evrensel donanımda etkili bireylere dönüştürmesi idealdir.

1870 Vakfı işte bu düşüncelerle öncelikle bu doğrultunun ve amacın kararlı bir destekçisi olabilmek için kuruldu.

1870 Vakfı'nın amacı, öncelikle ailesinde de İstanbul Saint Joseph Fransiz Lisesi'nde eğitim görmüş olanların Birinci derece YAKINI öğrenciler, lisenin öğrencileri ve mezunlarının eğitim hayatları ve kariyer Gelistirme dönemlerinde Egitim-Öğretim ve Mesleki nitelik geliştirmelerini Maddi, manevi ve sosyal olarak kolaylaştırmak, Hizmetler vermek, kültürel faaliyetlerde bulunmak, sağlık konusunda destekler geliştirmektir.

Çapa 2

Tarihçe

Saint Joseph Lisesi 1985 ve 1986 yılları mezunları, mezuniyetlerinden 25 yıl sonra da büyüyerek devam eden toplantılarında, aralarından erken ayrılan 20'li, 30'lu yaşlarda arkadaşlarını anmak içutu bir ritm. « Fils İnsan adi Kez anıldığında Olur » sözünden Yola Cikan bu RITUEL çerçevesinde, yemek için toplanıp hasret giderildikten ve masalara dağıldıktan Sonra aralarından Erken yaşta (20'li, 30'lu yaşlarda) ayrılan arkadaşlarının adları uygun şekilde anıyorlar ve böylece arkadaşlarını 'yaşatıyorlardı'.

Daha sonra, teknolojinin devreye girmesiyle 2014 yılında oluşan bir WhatsApp grubuna düşen “aramızdan ayrılan arkadaşlarımızın adını yaşatmak için Saint Joseph Lisesi'nde okuyanlara burs 'adıkırd hörda öçırda öçıcıl öçırd öçırd öçırd öçırd öçırd öçırd. Toplanacak tutar belirlendi ve lise yönetiminin önerileri doğrultusunda belirlenecek öğrencilerin eğitim ücreti olarak, mezunlar derneği aralığıyla aktarılmasına karar verildi. Yaklaşık […] kişilik bu grup 2020-21 eğitim yılına kadar farklı ölçeklerde 7 adet eğitim bursu, 4 adet de özel destek ile 11 Saint Josephli'nin hayatına dokundu ve halen, baaları da kardeşlärığlärığlärığlıgırığlıgırığılığırığırığırıığılığırıııığın .

1870 Vakfı işte 2014 yılında doğan bu 'Sherpas' birlikteliğine dayanıyor. Bu birlikteliğin amacı kaybettikleri okul ve sınıf arkadaşlarını sistematik bir iyilik, fayda hareketi ile anmak, onların adını da yaşatarak yetişmekte olan yeni kuşaklarda dokuatakut birımakları.

Bu arada gruba '79, '84, '87, '91, '97 vb. başka yılların mezunları ve okul dışından yüce gönüllü kişiler da katılmıştı. Sherpas'ın ruhunu ve hayalini büyütmek, zaman içinde daha çok konuşulan ve amaçlanan bir hal aldı. Bu birlikteliğin kurumsallaşması halinde; kalıcı, köklü ve giderek artan bir destek kaynağına dönüşebileceğine inancı oluştu, katılımcıların teşvik ve güç vermesiyle de gelişti. Sherpas ruhunun bundan böyle kurumsal bir yapının ana ruhu olmaya devam etmesine ve 'Sherpas Ödülleri' ile yaşatılmasına karar verildi.

31 mai 2020 tarihinde görev alan Girişim Komitesi kurumsallaşma çatısının ne olması gereği konusunda Dernek ve Vakıf yapılarının farklarını, eksilerini ve artılarını kıyasladı; yeni bursları vermeden önce hemen süratle Vakıf kurulmasına karar verdi.

Sherpas girişimi çerçevesinde katkı yapan herkes vakıf kuruluşuna davet edildi. Bazı kişiler kuruluş aşamasında Kurucu Mütevelli olmayı, bazı kişiler ise kuruluşu takiben Vakıf Üyesi (Mütevelli) olmayı ve / veya Bağışçı olarak destek vermeye devam etmeyi tercih ettiler.

Seçenekleri ne olursa olsun herkes bağış yaparak, çalışma gruplarında yer alarak

Mezunlar derneğinin adında Saint Joseph ifadesi geçtiğinden ve adında Saint Joseph geçen bir vakıf bulunmasında dolayı, okulumuzla bağ kuran ayrıca da tarih ve derinlik hissettiren ve adında Saint Joseph geçen bir vakıf bulunmasında dolayı, okulumuzla bağ kuran ayrıca da tarih ve derinlik hissettiren, geniş açılıma da izüçılığıkılığılığılığılığılığılığıl ığılığılığıl

Vakıf Senedi taslağının hazırlanması için görevlendirilen Ön Çalışma Grubu yapılan görüşmeler ve çalışmalar sonucunda Vakıf Senedini 8 Haziran 2020'de Girişim Komitesi'ne sunulacildişekle getkle. Girişim Komitesi'nin de önerileri, ekleme-çıkarma ve düzelti talepleriyle Senet fils şeklini aldı.

Vakfın kuruluşu için İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesine […] tarihinde başvuruldu. Vakfın kuruluşu 26.11.2020 tarihli celsede onaylandı ve usulü sürelerin tamamlanmasının ardından 25.12.2021 tarihli Resmî Gazete'de duyuruldu.

Çapa 3

Faaliyet Alanları

1870 Vakfının faaliyet alanları; EÄŸitim, Kültür, SaÄŸlık baÅŸlıklarında toplanan üç ana faaliyet konusundan ve bunları destekleyen Dayanışma, Ä°ÅŸ BirliÄŸi faaliyetleri ile Åžerpa Ödülleri'nden oluÅŸmaktadır